„Ik heb nooit, en zou nooit, een cent in Bitcoin investeren.“ Ryanair CEO

23. August 2020

Michael O’Leary, de CEO van de Europese low-cost luchtvaartmaatschappij Ryanair, vertelde onlangs aan The Sunday Times dat hij nooit „één cent“ zou investeren in Bitcoin en vergeleek dit met een Ponzi-regeling:

„Ik heb nooit, en zou nooit, één cent investeren in bitcoin, wat volgens mij gelijk staat aan een Ponzi-regeling.“

De Ierse miljardair raadde ook aan om ’s werelds grootste cryptocurrency te vermijden „als een plaag“:

„Ik raad iedereen met een beetje gezond verstand aan om dit valse verhaal te negeren en bitcoin als een plaag te vermijden.

Bitcoin-fraudeurs maken misbruik van O’Leary’s naam…

O’Leary leverde deze vernietigende kritiek op Bitcoin Code nadat hij per ongeluk betrokken raakte bij het promoten van een cryptocurrency scam genaamd Bitcoin Lifestyle, waardoor de lijst met valse beroemdheden werd uitgebreid.

Een nep-interview met „The Late Late Show“ presentator Ryan Tubridy, waarbij O’Leary de kijkers aanmoedigt om hun geld in de schijnwerpers te zetten, wordt gepromoot op tal van websites met veel verkeer om potentiële investeerders te lokken:

„The Late Late Show“ presentator Ryan Tubridy werd in ongeloof achtergelaten toen Michael zijn telefoon tevoorschijn haalde en de kijkers liet zien hoeveel geld hij verdient met dit nieuwe geldmakende programma dat iedereen in Ierland laat fluisteren.“
Ze gebruiken de naam van een niet-bestaande Ierse bank die doodsbang zou zijn voor O’Leary’s investering die hem dagelijks „een meevaller in contanten“ brengt.

Zoals U.Today meldt, heeft een overvloed aan andere prominente persoonlijkheden – van „Top Gear“ gastheer Jeremy Clarkson tot de Britse acteur Daniel Craig – hun beroemde namen laten uitbuiten door oplichters op de sociale media.

Hydraheaded Bitcoin-zwendelaars

Terwijl nep-beroemde cryptocurrency-advertenties een groot probleem blijven, lijkt het vergelijken van Bitcoin met een plaag een beetje een beetje een uitdaging.

Immers, Bitcoin Lifestyle heeft niets te maken met de legitieme cryptocurrency die vanaf vandaag een marktkapitalisatie van $244 miljard heeft, en O’Leary lijkt moeite te hebben om het verschil tussen de twee te zien.

Het is een hydra-headed scam in de vorm van Bitcoin Profit en Bitcoin Evolution die wonderbaarlijke software biedt met valse demo’s en gegarandeerde multi-miljoenen opbrengsten belooft.