Ether vliegt naar de maan? Dit is wat de ETH-raket van brandstof voorziet

8. Februar 2021

DeFi, instituties en Eth2: wat zijn alle factoren die de huidige rally van Ether tot zijn hoogste punt ooit aanwakkeren?

Ether bereikte opnieuw zijn hoogste punt ooit op 2 februari en bereikte de psychologische grens van $ 1.500

Sindsdien is de prijs boven dit niveau gebleven en zit hij momenteel rond de $ 1.700. Samen met Bitcoin ( BTC ) en andere cryptocurrencies heeft Ether ( ETH ) sinds het begin van 2021 een uitstekende prijsactie gezien, met een stijging van 10,46% in een maand tijd.

Hoewel Bitcoin Code ook een positieve prijsactie heeft gezien, is het verlegen voor zijn vorige record van $ 41.941, bereikt op 8 januari. Ethervolumes zijn aan het stijgen. Volgens marktgegevensprovider CryptoCompare bereikten de spotvolumes hun hoogste punt ooit op 11 januari, waarbij de volumes voor de maand met 320% zijn gestegen ten opzichte van december 2020.

Naast toenemende volumes laten gegevens van analysebedrijf CryptoQuant zien dat de hoeveelheid ether die op gecentraliseerde beurzen wordt bewaard, is afgenomen tot nieuwe dieptepunten, wat duidt op een verhoogde koopdruk voor ETH.

De uitstroom van uitwisselingen is ook toegenomen, wat aantoont dat kopers meer geïnteresseerd zijn in het aanhouden van de activa dan in verkopen. Ki Young Ju, CEO van crypto-data-analysebedrijf CryptoQuant, vertelde Cointelegraph: „Aangezien de ETH-reserves op alle beurzen steeds kleiner worden, denk ik dat de bull-run zal doorgaan totdat deze niet meer afneemt.“

Uit derivatengegevens blijkt ook dat de vooruitzichten voor Ether optimistisch zijn , aangezien volgens data-analyseplatform Laevitas 80% van het optievolume op Deribit op 2 februari werd gedomineerd door oproepen (kooporders) toen ETH zijn hoogste punt ooit bereikte van ongeveer $ 1.500 – een bullish teken.

Volgens Ben Zhou, CEO van Bybit Exchange, is Ether bezig Bitcoin in te halen in termen van vraag en handelsvolume. Hij vertelde Cointelegraph: „In de afgelopen dagen zijn de volumes van onze ETH / USD- en ETH / USDT-paren niet te ver verwijderd van hun BTC-tegenhangers.“

Institutionele betrokkenheid

Ether doet het zowel in de detailhandel als in de institutionele wereld goed, met een snel stijgende vraag naar Ether . Terwijl Grayscale, ’s werelds grootste cryptocurrency-vermogensbeheerder, eerder verschillende altcoin-trusts sloot, waaronder de Ethereum Trust, werden de investeringen begin januari hervat en heeft het momenteel $ 4,25 miljard aan ETH onder beheer op het moment van schrijven, een stijging van meer dan 240% in de afgelopen drie maanden. Jonathan Hobbs, de auteur van The Crypto Portfolio en een voormalig fondsbeheerder van digitale activa, vertelde Cointelegraph:

“We hebben een algemene rotatie in de cryptomarkt naar altcoins gezien, terwijl Bitcoin binnen een bereik zat. Ethereum is een proxy voor de altcoin-markt waartoe instellingen toegang hebben via het vertrouwen van Grayscale. Met een marktkapitalisatie van bijna $ 200 miljard is Ethereum groot genoeg voor instellingen om serieus te gaan nemen. “

Nu de belangstelling voor Ether blijft toenemen, nemen ook de opties voor institutionele betrokkenheid toe. Op 8 februari worden Ether-futures naast Bitcoin toegevoegd aan de Chicago Mercantile Exchange. Hobbs voegde toe: “CME-futures-handel zal een extra stempel van goedkeuring geven aan instellingen. Ik zou verwachten dat Ethereum op 8 februari in de aanloop naar het evenement zou komen. Maar ik zou voorzichtig zijn met een terugval rond of net na de lancering. „